Jongerenstadslab zoekt deelnemers

Hoe ziet jouw Scheveningen er in de toekomst uit? Die vraag staat 15 september centraal tijdens het Jongerenstadslab. We nodigen jou uit om met ons mee te denken over dit onderwerp. We praten je eerst even bij, daarna ga je zelf aan de slag met hoe je de toekomst van Scheveningen ziet. Jouw ideeën en… Lees meer »

Kastanjes Waldeck Pyrmontkade deels gered

De herinrichtingsplannen voor tramlijn 16 worden aangepast zodat een flink deel van de kastanjes op de Waldeck Pyrmontkade behouden kunnen blijven. Dat zegde wethouder Robert van Asten (D66) vandaag toe op aandringen van de gemeenteraad. Daarnaast beloofde hij dat de winkelstraat-parkeerregeling op het Prins Hendrikplein tijdelijk wordt teruggedraaid. Volgens de herinrichtingsplannen moeten de kastanjebomen op… Lees meer »

VuilJutten 3 juli 2021

Op zaterdag 3 juli 2021 is er door het VuilJuttersTeam, deze keer bestaande uit Marcel, Paula, Mary, Myrthe en dochter, Marian (niet op foto) en Bettina, hard gewerkt om de wijk te ontdoen van zwerfafval. Wil jij de volgende keer ook meedoen? Kijk dan op https://www.duinoord-denhaag.nl/vuiljutten-in-de-buurt/.

Extra Editie Lopend Vuurtje: Tram(p)lijn 16

Veel bewoners van de wijken Zorgvliet, Duinoord en het Zeeheldenkwartier zijn bezorgd over de inpassing van de nieuwe, zwaardere, brede lagevloertram lijn 16 die vanaf 2023 door onze wijken gaat rijden. Deze speciale uitgave van het Lopend Vuurtje heeft als doel onze bewoners te informeren over de consequenties van de plannen van de gemeente voor… Lees meer »

Parkeren onder het Worldforum?

Eind vorig jaar rageerden meer dan 1800 bewoners uit de wijk Duinoord op de enquête ‘Anders Parkeren’. Het gaat hier om een pilot ‘Parkeren bij World Forum’. Kennelijk spreken de argumenten de wijkbewoners aan, Dat heeft ook de gemeente (verder) gesterkt in het belang van dit proefproject. Beste Duinoorders, In april 2021 berichtten we over… Lees meer »

Groene Daken Actie Duinoord

Doe je mee met de (kleine) Groene Daken Actie Duinoord? Dinsdag 22 juni online informatieavond 20.00-21.00uur. Aanmelden: www.Green2live.net/Duinoord Doe-het zelf v.a. €10,-/m2 en ontzorgd v.a. €25,-/m2 Zie ook: https://www.duinoord-denhaag.nl/werkgroep/duurzaamheid-duinoord/ Tot snel, Duurzaam Duinoord en Green2live

Posthoorn over protest verbreding sporen lijn 16

In de Posthoorn aandacht voor het protest van het Bewonersoverleg tegen de verbreding van de sporen voor tramlijn 16 en de consequenties daarvan voor de woonomgeving: https://www.deposthoorn-denhaag.nl/reader/76111/1664051/koop-smallere-trams-die-zijn-er-ook-

Laat je stem horen over Duinoord!

Een leefbare wijk met en voor de mensen die er wonen, werken en verblijven. Daar gaan inwoners, ondernemers, wijkorganisaties en gemeente de komende vier jaar samen aan werken. Zij bepalen samen wat belangrijk is om de wijk te verbeteren en stellen de wijkagenda 2021 – 2025 op. Deze agenda helpt de inwoners, ondernemers, wijkorganisaties en… Lees meer »

Hans van Baalen overleden

Tot ons grote verdriet is plotseling Hans van Baalen overleden. De bekende politicus woonde al vele jaren naast het Trefcentrum aan het Sweelinckplein en was een graag geziene gast bij activiteiten in de buurt. Het bewonersoverleg gaat een fijne buurman missen.

Fietsendiefstallen in Duinoord

Onze wijkagent, Anje Veentjer,  heeft bericht dat in de Obrechtstraat een van de afgelopen dagen rond 06.20 uur een man heeft geprobeerd fietssloten door te knippen met een grote geel/oranje kniptang. Hij werd daarop aangesproken deed de kniptang in zijn tas en ging ervandoor. SIGNALEMENT MAN: man tussen de 40-50 jaar, heeft een zwart/grijze baard… Lees meer »