De Dendertram is er. Wat kunt ú doen?

De Dendertram is er. Wat kunt ú doen? In wijkblad ’t Lopend Vuurtje nr. 233 legden we uit wat het Bewonersoverleg heeft gedaan om de komst van nieuwe trams op lijn 16 – inmiddels lijn 17 – in goede banen te leiden. Nu het nieuwe materieel rijdt, vraagt u zich misschien af: wat kan ik… Lees meer »

Met spoed gezocht

Het team van ’t Lopend Vuurtje is dringend op zoek naar vrijwilligers die 5 keer per jaar ons mooie magazine ’t Lopend Vuurtje in een straat van Duinoord willen bezorgen. Meer informatie kunt u op maandag- of woensdagochtend bij het secretariaat van het Bewonersoverleg Duinoord aan het Sweelinckplein 42 krijgen of per telefoon 070-346719 of… Lees meer »

Kroatië laat monument verkrotten: demonstratie op 26 augustus!

Op 26 augustus aanstaande om 14:00 uur is er een demonstratie bij het al jaren leegstaande en volledig verkrotte pand aan de Groot Hertoginnelaan 30, om de hoek van de Banstraat. Dit pand is eigendom van Kroatië, en wij willen door middel van deze demonstratie, en het vervolgens aanbieden van een petitie aan de Kroatische… Lees meer »

Werkgroepleden gezocht voor het thema speelplek

Speelplek is één van de zeven thema’s in de Wijkagenda van Duinoord (2021-2024). De werkgroep speelplek is op zoek naar mensen uit de wijk die willen meedenken over speelplekken en manieren om kinderen buiten te laten spelen en bewegen. Twee bewoners per gebied De werkgroep speelplek zoekt bewoners die meedenken over speelplekken. Voor een goede… Lees meer »

Antwoord van het college op vragen van Joris Wijsmuller/HSP

Het raadslid de heer Wijsmuller heeft op 7 februari 2022 een brief met daarin negen vragen aan de  voorzitter van de gemeenteraad gericht. Overeenkomstig artikel 30 van het reglement van orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden  van de raad, beantwoordt het college deze vragen als volgt. De weerstand tegen de plannen om bredere en zwaardere… Lees meer »

Dendertram bijeenkomst: bewoners met lege handen

Op 1 februari jongstleden heeft in theater de Nieuwe Regentes de bewonersbijeenkomst plaatsgevonden in het kader van de plannen om de Aveniotram op lijn 16 in te zetten (2023). De bijeenkomst was georganiseerd door de bewonersorganisaties uit de wijken Duinoord, Zeehelden, Zorgvliet en Kortenbos en door  SOS Den Haag en Bomenstichting Den Haag. Verantwoordelijk wethouder… Lees meer »

Bewonersavond Dendertram 1 februari

IT GIET OÂN!! De aangekondigde bewonersavond vindt definitief plaats op dinsdag 1 februari a.s, aanvang 20 uur. Vanwege de beperkingen door nog steeds geldende COVID-maatregelen bleek er op de eerder genoemde locaties onvoldoende capaciteit te zijn. Wij hebben echter passende ruimte gevonden in: Theater De Nieuwe Regentes, Weimarstraat 63. Gezien de beschikbare tijd en de ongetwijfeld vele vragen die bij u leven verzoeken… Lees meer »

Bootcamp Sweelinckplein weer begonnen!

Vanaf 17 januari is Cindy’s Bootcamp Sweelinckplein weer begonnen. Elke maandag- en woensdagavond om 19:00 geeft Cindy bootcamp op het Sweelinckplein. Een bootcamp is een spierversterkende trainingsmethode uitgevoerd in teamverband onder begeleiding van een instructeur. Het doel is niet alleen om de kracht en uithouding te verbeteren, maar ook om het coördinatievermogen te verhogen. Door… Lees meer »

Padden-overzetters gezocht

Dierenbescherming zoekt padden-overzetters in Den Haag De Dierenbescherming zoekt vrijwilligers in de omgeving van Den Haag om te helpen bij de jaarlijkse paddentrek. Vanaf diverse plekken in Den Haag trekken tussen eind februari en half april weer duizenden padden, kikkers en salamanders van hun winterverblijf naar hun voortplantingsplaats. Daarbij moeten ze drukke wegen oversteken. Om te… Lees meer »

Bewonersparkeren World Forum

Onlangs is de 6 maanden durende pilot ‘bewonersparkeren World Forum’ officieel van start gedaan. De opening werd namens de gemeente Den Haag verricht door wethouder mobiliteit en cultuur Robert van Asten, in aanwezigheid van de directeur van het World Forum en vertegenwoordigers van het Bewoners Overleg Duinoord en het Wijkoverleg Statenkwartier. Er zijn vooralsnog 50… Lees meer »