Wilt je je huis verduurzamen maar weet je niet waar te beginnen? Heb je een duurzaam idee en zoek je een platform? Wij helpen je graag op weg.

Op deze pagina vind je informatie over de volgende onderwerpen:

Collectieve Actie Vloerisolatie

In samenwerking met De Isolatiespecialist.com (een wijkgenoot!) zijn wij een collectieve actie vloerisolatie gestart. Vloerisolatie levert direct meer comfort op in je huis en draagt bij aan lager gasverbruik, wat in deze tijd van stijgende gasprijzen flink in de portemonnee kan schelen.

De Isolatiespecialist biedt verschillende vormen van vloerisolatie aan: TonZon, Isobooster of glaswol. In de nieuwste podcast van Duurzaam Duinoord leggen wij uit wat de voor en nadelen van deze materialen zijn.

IsoboosterTonZon

In de collectieve actie word je geheel ontzorgd: van uitvoering tot en met subsidieaanvraag. Je vraagt eenvoudig vloerisolatie aan voor je woning door het formulier op de website van De Isolatiespecialist in te vullen (https://isolatiespecialist.com/duurzaam-duinoord/) . Na ontvangst van het formulier nemen zij z.s.m. contact met je op om een afspraak in te plannen. Als de opdracht is uitgevoerd, wordt de subsidieaanvraag bij de gemeente Den Haag ingediend. Na ongeveer 12 weken krijg je het subsidiebedrag terug.

Wil je meer weten over de collectieve actie vloerisolatie, dan kun je het webinar van 3 november teruglezen en terugkijken. In het webinar vertellen Patrick en Esther Terheijden van de Isolatiespecialist uitgebreid over de verschillende materialen, de manier waarop de isolatie wordt aangebracht, eventueel aanvullende werkzaamheden en over de kosten en de opbrengsten van vloerisolatie.

Webinar Vloerisolatie 3 november 2021

Klik op de afbeelding om de presentatie te lezen

Webinar Vloerisolatie 3 november 2021

Klik op de afbeelding om het webinar terug te kijken

Kleine Groene Daken actie Duinoord

De Kleine Groene daken actie van Duurzaam Duinoord en Green2 Live is een daverend succes. Meer dan 80 buurtgenoten hebben een groen dak laten leggen of besteld, bij elkaar zo’n 3000m2. Wij zijn blij met dit geweldige resultaat en danken de deelnemers voor hun bijdrage aan een groener en duurzamer Duinoord. Tijdens het kerstcafé op 16 december verloten wij onder alle deelnemers een prachtige en praktische regenton.

Onze collectieve actie is voor dit jaar gestopt. Je  kunt natuurlijk altijd nog een groen dak nemen. Ingrid Vogels van Green2Live (https://green2live.net)  helpt je graag verder.

Een groen dak heeft veel voordelen voor jou, voor de buurt en voor het klimaat:

 1. Natuurlijke koeling van je huis
 2. Geluidsdemping
 3. Langer levensduur van de dakbedekking
 4. Bufferen van regen
 5. Co2- en fijnstofopname
 6. Hoger rendement van je zonnepanelen
 7. Verbetert de biodiversiteit
 8. Esthetische waarde
 9. Voorkomt hitte-eilanden in de stad (houdt de stad koeler)
Groene daken - zo is het nu

Groene daken – zo is het nu

Groene daken - zo kan het worden

Groene daken – zo kan het worden

Kerstcafé Duurzaam Duinoord 16 december

Kerstcafé Duurzaam Duinoord Kerstcafé Duurzaam Duinoord

Op donderdag 16 december organiseert Duurzaam Duinoord het tweede kenniscafé, dit keer geheel in kerstsfeer met ballen, sterren, kerstklassiekers en glühwein. Het kerstcafé is een informele bijeenkomst voor iedereen die kennis wil maken met duurzame wijkgenoten en die kennis wil nemen van de activiteiten Duurzaam Duinoord.

Programma

 • Collectieve actie vloerisolatie. De experts van de Isolatiespecialist laten je de verschillende isolatiematerialen zien, leggen uit hoe vloerisolatie wordt aangebracht en beantwoorden al je vragen over de collectieve actie.
 • Duurzame (kerst-)cadeaus van Fairhip, de sprankelende webwinkel uit Duinoord. Fairhip verkoopt prachtige en praktische duurzame producten voor je huis, voor jezelf of om cadeau te doen. Tijdens het kerstcafé kan je de artikelen van fairhip bewonderen en kopen!
 • Groene daken: De collectieve actie voor de groene daken is officieel afgelopen maar loopt stiekem gewoon nog door. Je kan zien (en voelen) wat een groen dak is en je vragen stellen aan Ingrid Vogels van Green2Live.
 • Winnaar van de regenton: tijdens het kerstcafé maken we de winnaar van de regenton bekend. Alle deelnemers aan de groene daken actie maken kans op een schitterende regenton.
 • Speeddaten met een van de energiecoaches van Duinoord: maak kennis, stel je vraag en maak direct een afspraak voor een huisbezoek.
 • Aanmelden als vrijwilliger van Duurzaam Duinoord: tijdens het Kerstcafé kan je met de leden van de werkgroep bespreken wat wij doen en wat jij kan doen.
 • Hang je duurzame droom in de kerstboom: vertel wat jouw droom is voor een duurzamer en groener Duinoord. De mooiste dromen nemen we mee in kerstpodcast van Duurzaam Duinoord.

Waar: Trefcentrum, Sweelinckplein 42
Wanneer: Donderdag 16 december van 20 tot 22 uur

Toegang is gratis en je hoeft je vooraf niet aan te melden. Je bent van harte welkom. Uiteraard houden we ons aan de coronamaatregelen die op dat moment van kracht zijn.

Podcast Duurzaam Duinoord

Podcast Duurzaam Duinoord

Elke maand praten Jelle en Menno je bij over alles wat met duurzaamheid te maken heeft. We behandelen een hoofdonderwerp , brengen nieuws uit de wijk en beantwoorden vragen van luisteraars. Bij elk onderwerp bespreken we wat het voor Duinoord en ‘ons soort huizen’ betekent.

De volgende afleveringen zijn beschikbaar:

 1. Groene daken:
 2. Zonnepanelen
 3. Isolatieglas
 4. Vloerisolatie
 5. Kleine maatregelen

In de laatste afleveringen van het jaar willen we aandacht besteden aan de duurzame en groene toekomst van Duinoord. Wij horen graag wat jouw droom is voor een duurzamere en groenere wijk. Mail jouw droom naar duurzaam@duinoord-denhaag.nl of kom naar het kerstcafé op 16 december en hang je duurzame droom in onze kerstboom.

De podcast van de Duurzaam Duinoord is gratis te beluisteren via Spotify, Apple podcast en Soundcloud.

 

Energiecoaching

Is je interesse gewekt maar wil je nog eens rustig doorpraten over de mogelijkheden? Maak dan een afspraak met een van de energiecoaches: Menno van Ginkel, Bernardus Eisenburger en Jelle de Jong. Zij wonen in de wijk en kennen onze huizen, zijn getraind in verduurzaming van huizen, zijn vrijwilliger en kunnen dus zonder commercieel belang de opties aan de keukentafel met je doorspreken.

De energiecoach komt langs om de situatie in jouw woning te bekijken en om samen met jou te verkennen welke maatregelen passen bij jouw wensen en mogelijkheden. Hij kan ook helpen met het aanvragen van offertes.

Aanmelden

Je kan je aanmelden voor een gratis gesprek met een energiecoach door een e-mail met je naam, adres, telefoonnummer te sturen naar duurzaam@duinoord-denhaag.nl .  De energiecoach neemt contact op om een afspraak te maken.

Nieuwsbrief Duurzaam Duinoord

Een paar keer per jaar brengen wij een digitale nieuwsbrief uit met duurzaam nieuws over en voor de wijk en met berichten over onze activiteiten . Je kunt je hier inschrijven voor de nieuwsbrief van Duurzaam Duinoord.

Over Ons

We zijn een buurtinitiatief dat de wijk groener en duurzamer wil maken. We zijn allemaal vrijwilligers maar wel met kennis van zaken.

Werkgroep Duurzaam Duinoord

Van links naar rechts: Michiel Lamers, Jacqueline Snoeijers-Loeff, Menno van Ginkel, Myrthe Haase, Jelle de Jong: Niet op de foto: Ivo Nederpelt, Maurits van Moerkerken, Jana de Heer.

Wil jij je ook inzetten voor een duurzamer en groener Duinoord, meld je dan aan als vrijwilliger bij de werkgroep Duurzaam Duinoord. Wij hebben veel plannen en zijn op zoek naar mensen die daar een actieve bijdrage aan willen leveren, bijvoorbeeld:

 • Communicatiedeskundigen: de energietransitie staat of valt met de betrokkenheid van de bewoners en die begint met communicatie. Wil je meedenken over onze communicatiestrategie, heb je een vlotte pen en vind je het leuk om artikelen voor de website, de nieuwsbrief en de sociale media te schrijven, dan kunnen we je hulp goed gebruiken. Het zou helemaal mooi zijn als je ook Engelse teksten kunt maken voor de steeds groter wordende groep expats.
 • Projecttrekkers: wij werken met een losse organisatievorm. Als je een goed idee hebt waar je tijd en energie in wilt steken, krijg je je alle ruimte om een eigen project op te zetten. Dus als je het leuk vindt om een duurzaam of groen project te bedenken, te coördineren en uit te voeren, meld je aan!
 • Energiecoaches: we zijn op dit momentum met vier coaches, maar de vraag groeit gestaag. Als energiecoach krijg je een leuke en leerzame online-opleiding van Hoom en word je door ervaren coaches begeleid. Je gaat op bezoek bij de mensen thuis, bekijkt de situatie in de woning en bespreekt hun wensen en de mogelijkheden om te verduurzamen. Technische kennis is niet vereist, affiniteit met het onderwerp verduurzaming is voldoende.

Heb je interesse of heb je nog vragen? Stuur een mail naar duurzaam@duinoord-denhaag.nl en we maken snel een afspraak om kennis te maken en te bespreken wat jij  kan doen voor een duurzamer en groener Duinoord.

LinkedIn