Wilt u uw huis verduurzamen maar weet u niet waar te beginnen? Heeft u een duurzaam idee en zoekt u een platform? Wij helpen u graag op weg.

Kleine Groene Daken actie Duinoord

Door het veranderde klimaat worden de zomers heter en de winters natter. Wij kunnen onze daken benutten om dit probleem op te lossen. Een groen dak houdt water vast, zorgt voor verkoeling, zuivert de lucht, draagt bij aan de biodiversiteit en ziet er ook nog eens leuk uit.

Groene daken - zo is het nu

Groene daken – zo is het nu

Groene daken - zo kan het worden

Groene daken – zo kan het worden

Duurzaam Duinoord en Green2live starten daarom deze zomer de Kleine Groene Daken Actie Duinoord. Ons doel is om minimaal 5000m2 dak te vergroenen (de oppervlakte een voetbalveld). Daarvoor kunnen we alle daken gebruiken: grote daken op de woningen, maar ook kleine daken op schuurtjes en uitbouwen. Samen kunnen we Duinoord groener maken.

Met deze actie willen we u totaal ontzorgen. Wij leveren advies op maat, plantjes van een lokale kweker, deskundige uitvoering of begeleiding  én de subsidie bij de gemeente Den Haag. U hoeft zich alleen maar aan te melden, wij zorgen voor de rest.

Online Informatiesessie dinsdag 22 juni van 20 tot 21 uur

De collectieve actie begint op dinsdag 22 juni met een online informatieavond van 20 tot 21 uur. De expert van Green2live vertelt u:

  • Wat een groen dak is
  • Wat de voordelen zijn van een groen dak zijn
  • Welke daken geschikt zijn en welke niet
  • Hoe een groen dak wordt aangelegd
  • Wat de kosten zijn
  • Hoeveel subsidie u krijgt als u aan de collectieve actie meedoet.

Na de informatieavond kunt u zich aanmelden voor een (klein) groen dak.  We bieden twee opties aan, die allebei in aanmerking komen voor subsidie:

  • Groen dak, volledig gerealiseerd door een gespecialiseerde hovenier.
  • Groen dak zelf aanleggen met begeleiding

Aanmelden voor de informatieavond kan via www.green2live.net/Duinoord

Voorlichtingsdag op zaterdag 10 juli van 11.00 tot 15.00 uur

Op zaterdag 10 juli organiseren we van 11 tot 15 uur een voorlichtingsdag bij het Trefcentrum aan het Sweelinckplein 42. U kunt een voorbeeld van groen dak bekijken, u kunt uw vragen stellen aan de experts van Green2Ive en u kunt zich aanmelden om mee te doen aan de collectieve actie.

Voor de voorlichtingsdag op zaterdag 10 juli hoeft u zich niet aan te melden. U bent van 11 tot 15 uur van harte welkom bij het Trefcentrum aan het Sweelinckplein 42.

Doe-het-samen-dag op vrijdag 16 juli

Voor bewoners die een groen dak zelf willen aanleggen organiseren we op vrijdag 16 juli een eerste doe-het-samen-dag. U krijgt de groene materialen geleverd en kunt direct aan de slag. Op vrijdag 16 juli zijn er hoveniers aanwezig om uitleg te geven en uw vragen te beantwoorden. Later deze zomer  organiseren we meer Doe-het-samen-dagen, afhankelijk van het aantal aanmeldingen

Meer informatie en aanmelden

Wilt u meer weten? Kijk dan op de website van Green2Live (www.green2live.net) of op website van de leverancier van de groene daken  (www. https://groenedakendenhaag.nl).

Aanmelden voor de Kleine Groene Daken Actie en voor de informatieavond op 22 juni: www.green2live.net/Duinoord

Over ons
We zijn een buurtinitiatief  dat de wijk groener en duurzamer wil maken. We zijn allemaal vrijwilligers maar wel met kennis van zaken.

Werkgroep Duurzaam Duinoord

Van links naar rechts: Michiel Lamers, Jacqueline Snoeijers-Loeff, Menno van Ginkel, Myrthe Haase, Jelle de Jong: Niet op de foto: Ivo Nederpelt, Erik Hup, Maurits van Moerkerken.

Energiecoach

Is uw interesse gewekt maar wilt u nog eens rustig doorpraten over de mogelijkheden? Maak dan een afspraak met een van de energiecoaches: Menno van Ginkel, Bernardus Eisenburger, Jelle de Jong, Erik Hup en Maurits Moerkerken. Zij wonen in de wijk en kennen onze huizen, zijn getraind in verduurzaming van huizen, zijn vrijwilliger en kunnen dus zonder commercieel belang de opties aan de keukentafel met u doorspreken.

De energiecoach komt langs om de situatie in uw woning te bekijken en om samen met u te verkennen welke maatregelen passen bij uw wensen en mogelijkheden. Hij kan ook helpen met het aanvragen van offertes.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor een gratis gesprek met een energiecoach door een mail met uw naam, adres, telefoonnummer te sturen naar duurzaam@duinoord-denhaag.nl .  De energiecoach neemt contact op om een afspraak te maken.