Wil je je huis verduurzamen maar weet je niet waar te beginnen? Heb je een duurzaam idee en zoek je een platform? Wij helpen je graag op weg.

Op deze pagina vind je informatie over de volgende onderwerpen:

Go Green Markt – zaterdag 21 mei Reinkenstraat

Go Green Markt 21 mei Reinkenstraat

De Go Green Markt is dé ontmoetingsplek om groene inspiratie op te doen over duurzaamheid voor je huis, tuin en buurt. Flaneer langs tientallen marktkraampjes met prachtige producten onder het genot van lokale delicatessen en live muziek.

Vraag advies aan experts en wissel ervaringen uit over :

 • Vergroenen van je huis & tuin: alles over binnen- & buitenplanten, eetbare planten, voedselbossen, insecten, oesterzwammen kweken op koffiedik, bodem, compost en bewatering.
 • Voordelen van een groen dak: je kunt je weer aanmelden voor de ‘(Kleine) Groene Daken Actie’.
 • Energiebesparing: advies en tastbare voorbeelden over isolatiemaatregelen en subsidiemogelijkheden.
 • Onze spetterende regenton-actie: koop een regenton met korting en krijg er gratis plantjes bij!
 • ‘Operatie Steenbreek’: wissel je ook je stoeptegels in voor plantjes?
 • Een geschikte boom voor jouw tuin: krijg hier een gratis boompje om zelf te planten.

Er zijn leuke activiteiten voor kinderen, duurzaam eten & drinken en voor iedere bezoeker een gratis zakje biologisch bloemzaad. Lees het volledige programma hier.

Spetterende regenton-actie

Spetterende regenton-actie

Een regenton in je tuin of het balkon heeft tal van voordelen: je gebruikt minder drinkwater, regenwater is beter voor de plantjes en het riool wordt minder belast. Daarom organiseert Duurzaam Duinoord dit voorjaar een geweldige regenton-actie.

Je kan bij ons een regenton met een aantrekkelijke korting kopen. Er zijn verschillende modellen, bijvoorbeeld:

 • Grote regenton van 200 liter met bovenin een plantenbak;
 • De ‘zwangere’ regenton van 70 liter, die je aan de gevel  hangt en waar een gieter in zit.
 • Een gevelregenton van 35 liter, zeer geschikt voor een balkon.

Op de Go Green Markt op zaterdag 21 mei  kan je de regentonnen bekijken en direct bestellen. De tonnen worden enkele weken later geleverd. Als je de grote regenton met plantenbak neemt (foto links), krijg je er gratis plantjes bij!

Kan je niet naar de Go Green Markt komen maar wil je wel een regenton, stuur dan uiterlijk 3 juni een mail naar duurzaam@duinoord-denhaag.nl. Je ontvangt alle informatie en kan vanuit je luie stoel een regenton uitkiezen en meedoen aan deze spetterende actie!

Kleine Groene Daken actie Duinoord

Je kan je weer aanmelden voor de Kleine Groene Daken Actie van Duurzaam Duinoord in samenwerking met Green2Live.  Met deze actie word je totaal ontzorgd. Wij leveren advies op maat, plantjes van een lokale kweker, deskundige uitvoering of begeleiding  én de subsidie bij de gemeente Den Haag. Je hoeft je alleen maar aan te melden, wij zorgen voor de rest.

Een groen dak heeft veel voordelen voor jou, voor de buurt en voor het klimaat:

 1. Natuurlijke koeling van je huis
 2. Geluidsdemping
 3. Langer levensduur van de dakbedekking
 4. Bufferen van regen
 5. Co2- en fijnstofopname
 6. Hoger rendement van je zonnepanelen
 7. Verbetert de biodiversiteit
 8. Esthetische waarde
 9. Voorkomt hitte-eilanden in de stad (houdt de stad koeler)
Groene daken - zo is het nu

Groene daken – zo is het nu

Groene daken - zo kan het worden

Groene daken – zo kan het worden

In onze collectieve actie voor (Kleine) Groene Daken actie kan je kiezen  uit twee opties;

 • Doe-het-zelf-groen dak: het materiaal, de plantjes worden bij je thuis bezorgd. Je krijgt er een duidelijk instructie bij zodat je het dak zelf kan aanleggen. Als je met meerdere buren een doe-het-zelf-dak besteld wordt alles op één dag geleverd zodat jullie samen aan de slag kunnen
 • Groen Dak aangelegd door een hovenier: als je het dak laat aanleggen ontvang je bericht van de hovenier die mogelijk nog aanvullende vragen heeft of even ter plaatsen wilt kijken waarna je een offerte ontvangt. Ook als je specifieke wensen hebt zoals een combinatie van een groen dak en zonnepanelen dan neemt er iemand contact met je op.

Meedoen?

Al 80 buren gingen je voor. Bij elkaar  hebben zij zo’n 3000m2 groen dak besteld. Wil jij ook meedoen aan de collectieve actie, dan zijn dit de stappen:

 1. Meld je aan via het formulier de website van Green2Live: geef de maten op van je dak, doe er een foto bij en geef aan welke optie je kiest https://hubspot.green2live.net/duinoordaanmelding
 2. Je ontvangt een vrijblijvende offerte van Green2Live of de hovenier neemt contact op met aanvullende vragen.
 3. Als je akkoord gaat met de offerte wordt er een afspraak gemaakt om het dak te leveren of aan te leggen
 4. Je betaalt het volledige factuurbedrag aan Green2Live.
 5. Wij vragen de subsidie aan bij de gemeente Den Haag en storten dit op de bankrekening waarvan je de factuur betaald hebt. Hou er rekening dat dit enkele maande kan duren door grote drukte bij de gemeente.

Podcast Duurzaam Duinoord

Podcast Duurzaam Duinoord

Elke maand praten Jelle en Menno je bij over alles wat met duurzaamheid te maken heeft. We behandelen een hoofdonderwerp , brengen nieuws uit de wijk en beantwoorden vragen van luisteraars. Bij elk onderwerp bespreken we wat het voor Duinoord en ‘ons soort huizen’ betekent.

De volgende afleveringen zijn beschikbaar:

 1. Groene daken
 2. Zonnepanelen
 3. Isolatieglas
 4. Vloerisolatie
 5. Kleine maatregelen
 6. De verwarming van de toekomst
 7. Inductiekoken
 8. Warmtepomp deel 1 (hybride)
 9. Warmtepomp deel 2 (all electric)
  • Straatvraag: is de wijk groen genoeg?
 10. Groen in en rond je huis

De podcast van de Duurzaam Duinoord is gratis te beluisteren via Spotify, Apple podcast en Soundcloud.

 

Energiecoaching

Is je interesse gewekt maar wil je nog eens rustig doorpraten over de mogelijkheden? Maak dan een afspraak met een van de energiecoaches: Menno van Ginkel, Bernardus Eisenburger, Jelle de Jong, Maarten Horrevorts, Pieter van Genuchten en Ruud Blok. Zij wonen in de wijk en kennen onze huizen, zijn getraind in verduurzaming van huizen, zijn vrijwilliger en kunnen dus zonder commercieel belang de opties aan de keukentafel met je doorspreken.

De energiecoach komt langs om de situatie in jouw woning te bekijken en om samen met jou te verkennen welke maatregelen passen bij jouw wensen en mogelijkheden. Hij kan ook helpen met het aanvragen van offertes.

Aanmelden

Je kan je aanmelden voor een gratis gesprek met een energiecoach door een e-mail met je naam, adres, telefoonnummer te sturen naar duurzaam@duinoord-denhaag.nl .  De energiecoach neemt contact op om een afspraak te maken.

Nieuwsbrief Duurzaam Duinoord

Een paar keer per jaar brengen wij een digitale nieuwsbrief uit met duurzaam nieuws over en voor de wijk en met berichten over onze activiteiten . Je kunt je hier inschrijven voor de nieuwsbrief van Duurzaam Duinoord.

Over Ons

We zijn een buurtinitiatief dat de wijk groener en duurzamer wil maken. We zijn allemaal vrijwilligers maar wel met kennis van zaken.

Duurzaam Duinoord Werkgroep

Van links naar rechts: Pieter van Genuchten, Ivo Nederpelt, Myrthe Haase, Menno van Ginkel, Ruud Blok, Robert van der Linde, Jacqueline Snoeijers, Jelle de Jong. Niet op de foto: Jana de Heer

Wil jij je ook inzetten voor een duurzamer en groener Duinoord, meld je dan aan als vrijwilliger bij de werkgroep Duurzaam Duinoord. Wij hebben veel plannen en zijn op zoek naar mensen die daar een actieve bijdrage aan willen leveren, bijvoorbeeld:

 • Communicatiedeskundigen: de energietransitie staat of valt met de betrokkenheid van de bewoners en die begint met communicatie. Wil je meedenken over onze communicatiestrategie, heb je een vlotte pen en vind je het leuk om artikelen voor de website, de nieuwsbrief en de sociale media te schrijven, dan kunnen we je hulp goed gebruiken. Het zou helemaal mooi zijn als je ook Engelse teksten kunt maken voor de steeds groter wordende groep expats.
 • Projecttrekkers: wij werken met een losse organisatievorm. Als je een goed idee hebt waar je tijd en energie in wilt steken, krijg je je alle ruimte om een eigen project op te zetten. Dus als je het leuk vindt om een duurzaam of groen project te bedenken, te coördineren en uit te voeren, meld je aan!
 • Energiecoaches: we zijn op dit momentum met vier coaches, maar de vraag groeit gestaag. Als energiecoach krijg je een leuke en leerzame online-opleiding van Hoom en word je door ervaren coaches begeleid. Je gaat op bezoek bij de mensen thuis, bekijkt de situatie in de woning en bespreekt hun wensen en de mogelijkheden om te verduurzamen. Technische kennis is niet vereist, affiniteit met het onderwerp verduurzaming is voldoende.

Heb je interesse of heb je nog vragen? Stuur een mail naar duurzaam@duinoord-denhaag.nl en we maken snel een afspraak om kennis te maken en te bespreken wat jij  kan doen voor een duurzamer en groener Duinoord.

LinkedIn