Wil je je huis verduurzamen maar weet je niet waar te beginnen? Heb je een duurzaam idee en zoek je een platform? Wij helpen je graag op weg.

Op deze pagina vind je informatie over de volgende onderwerpen:

 

Workshop vloer- en dakisolatie

Op maandag 30 januari organiseren wij van 15 tot 16.30 uur een workshop vloer- en dakisolatie. In deze workshop legt een ervaren energiecoach uit wat de voordelen zijn van vloer- en dakisolatie, waar je op moeten letten, wat de do’s en dont’s zijn en welke materialen je kan gebruiken

De workshop is kleinschalig en interactief, er is veel ruimte om jouw vragen te stellen. We geven de workshop in de Hou-van je-huis-winkel op de Goudsbloemlaan 82. In deze winkel zijn de meest gebruikte materialen aanwezig en kunnen we laten zien hoe ze verwekt worden.

Je kan je aanmelden voor deze workshop via dit formulier.  Wees er snel bij,  we hebben plek voor ongeveer 10 deelnemers.

Wat:                      Workshop vloer- en dakisolatie
Wanneer:           Maandag 30 januari van 15 tot 16.30 uur
Waar:                   Hou van je huis-winkel, Goudsbloemlaan 82
Toegang:             Gratis

Podcast Duurzaam Duinoord

Podcast Duurzaam Duinoord

Podcast Duurzaam Duinoord

Elke maand praten Jelle en Menno je bij over alles wat met duurzaamheid te maken heeft. We behandelen een hoofdonderwerp , brengen nieuws uit de wijk en beantwoorden vragen van luisteraars. Bij elk onderwerp bespreken we wat het voor Duinoord en ‘ons soort huizen’ betekent.

De volgende afleveringen zijn beschikbaar:

 1. Groene daken
 2. Zonnepanelen
 3. Isolatieglas
 4. Vloerisolatie
 5. Kleine maatregelen
 6. De verwarming van de toekomst
 7. Inductiekoken
 8. Warmtepomp deel 1 (hybride)
 9. Warmtepomp deel 2 (all electric)
  • Straatvraag: is de wijk groen genoeg?
 10. Groen in en rond je huis
  • Extra: audio-verslag van de Go Green Markt
 11. Deelauto’s
 12. Gas besparen
 13. Meten = weten
 14. Elektrisch verwarmen

De podcast van de Duurzaam Duinoord is gratis te beluisteren via Spotify, Apple podcast en Soundcloud.

 

Energiecoaching

Is je interesse gewekt maar wil je nog eens rustig doorpraten over de mogelijkheden? Maak dan een afspraak met een van de energiecoaches uit Duinoord. Zij wonen in de wijk en kennen onze huizen, zijn getraind in verduurzaming van huizen, zijn vrijwilliger en kunnen dus zonder commercieel belang de opties aan de keukentafel met je doorspreken.
De energiecoach komt langs om de situatie in jouw woning te bekijken en om samen met jou te verkennen welke maatregelen passen bij jouw wensen en mogelijkheden. Hij kan ook helpen met het aanvragen van offertes.

Aanmelden
Je kan je aanmelden voor een gratis gesprek met een energiecoach door dit aanvraagformulier in te vullen. Je kan het formulier ook openen door deze QR- code te scannen:

Je meld je aan via de website van Duurzaam Den Haag, die stuurt de aanvraag aan ons door. Wij nemen contact met je op om een afspraak te maken.

Nieuwsbrief Duurzaam Duinoord

Een paar keer per jaar brengen wij een digitale nieuwsbrief uit met duurzaam nieuws over en voor de wijk en met berichten over onze activiteiten . Een overzicht van onze nieuwsbrieven vind je hier.  Je kunt je hier inschrijven voor de nieuwsbrief van Duurzaam Duinoord.

Over Ons

We zijn een buurtinitiatief dat de wijk groener en duurzamer wil maken. We zijn allemaal vrijwilligers maar wel met kennis van zaken.

Duurzaam Duinoord Werkgroep

Van links naar rechts: Pieter van Genuchten, Ivo Nederpelt, Myrthe Haase, Menno van Ginkel, Ruud Blok, Robert van der Linde, Jacqueline Snoeijers, Jelle de Jong. Niet op de foto: Jana de Heer

Wil jij je ook inzetten voor een duurzamer en groener Duinoord, meld je dan aan als vrijwilliger bij de werkgroep Duurzaam Duinoord. Wij hebben veel plannen en zijn op zoek naar mensen die daar een actieve bijdrage aan willen leveren, bijvoorbeeld:

 • Communicatiedeskundigen: de energietransitie staat of valt met de betrokkenheid van de bewoners en die begint met communicatie. Wil je meedenken over onze communicatiestrategie, heb je een vlotte pen en vind je het leuk om artikelen voor de website, de nieuwsbrief en de sociale media te schrijven, dan kunnen we je hulp goed gebruiken. Het zou helemaal mooi zijn als je ook Engelse teksten kunt maken voor de steeds groter wordende groep expats.
 • Projecttrekkers: wij werken met een losse organisatievorm. Als je een goed idee hebt waar je tijd en energie in wilt steken, krijg je je alle ruimte om een eigen project op te zetten. Dus als je het leuk vindt om een duurzaam of groen project te bedenken, te coördineren en uit te voeren, meld je aan!
 • Energiecoaches: we zijn op dit momentum met vier coaches, maar de vraag groeit gestaag. Als energiecoach krijg je een leuke en leerzame online-opleiding van Hoom en word je door ervaren coaches begeleid. Je gaat op bezoek bij de mensen thuis, bekijkt de situatie in de woning en bespreekt hun wensen en de mogelijkheden om te verduurzamen. Technische kennis is niet vereist, affiniteit met het onderwerp verduurzaming is voldoende.

Heb je interesse of heb je nog vragen? Stuur een mail naar duurzaam@duinoord-denhaag.nl en we maken snel een afspraak om kennis te maken en te bespreken wat jij  kan doen voor een duurzamer en groener Duinoord.

LinkedIn