Niets zo heerlijk als een wandelingetje door onze mooie historische wijk

waarbij een bezoekje aan het parkje Sunny Court natuurlijk niet mag worden overgeslagen.

  • Sunny Court - 01 Sunny Court - 01
  • Sunny Court - 02 Sunny Court - 02
  • Sunny Court - 03 Sunny Court - 03
  • Sunny Court - 04 Sunny Court - 04
  • Sunny Court - 05 Sunny Court - 05
  • Sunny Court - 06 Sunny Court - 06

Sunny Court is een klein gemeentelijk parkje van zo’n 3000 m2, dat ligt ingesloten in het bouwblok Laan van Meerdervoort / Reinkenstraat / Obrechtstraat / Koningin Emmakade. De ingang ervan is aan de Laan van Meerdervoort 189b.

In het eerste kwart van de vorige eeuw liep er een treinspoortje van Hollands Spoor naar de Anna Paulownastraat doorheen. Na de Tweede Wereldoorlog kwam er een tennispark, waarvan het nu nog de naam van draagt. Als het een beetje meezat, kon er ’s winters geschaatst worden. Er moet ook nog een cactuskwekerij geweest zijn. Sinds 1977 is Sunny Court een gemeentepark. Een groep van enthousiaste vrijwilligers levert een bijdrage aan het onderhoud. In het park is een atelier gevestigd, waar beeldhouwer Paul van Laere werkzaam is.

Naast de mogelijkheid om te genieten van het mooie groen, wordt er jaarlijks ook een muziekfestival georganiseerd. Meer informatie vindt u hier: http://sunnycourtfestival.nl/

Doel

De werkgroep regelt het beheer van Sunny Court, waarbij de inzet is gericht op het bewaren van de balans tussen gebruik en groen. Ze heeft de gemeente daarbij aan haar zijde gekregen en heeft zowel in 1994 als in 2018 een Gulden Klinker in ontvangst mogen nemen.

Uitreiking Gulden Klinker aan vrijwilliger Elsje Drewes (links) door oud-burgemeester Pauline Krikke.

Uitreiking Gulden Klinker aan vrijwilliger Elsje Drewes (links) door oud-burgemeester Pauline Krikke.

Een groep van 10 à 12 actieve buurtbewoners zet zich voor het park in. Dagelijks wordt het park geopend en gesloten, er wordt afval en vuil weggehaald, groen wordt onderhouden, geplant en zo nodig water gegeven. De tientallen grote en oude bomen maken het park tot een verstilde en groene oase in de drukke omgeving.

Het park heeft een glijbaan, schommels, een babyschommel, een klein speelhuisje en er zijn rekstokken. Kortom de kleintjes kunnen er ruimschoots terecht. Een aantal bankjes maakt het voor de ouders aangenaam er een poosje te toeven. Bovendien is er een minibieb waar boeken een tweede kans krijgen

Contact

Niels Muñoz – sunnycourtwerkgroep@gmail.com