Niets zo heerlijk als een wandelingetje door onze mooie historische wijk

waarbij een bezoekje aan het parkje Sunny Court natuurlijk niet mag worden overgeslagen.

Sunny-Court

Sunny Court is een klein gemeentelijk parkje van een zo’n 3000 m2, dat ligt ingesloten in het bouwblok Laan van Meerdervoort / Reinkenstraat / Obrechtstraat / Koningin Emmakade. De ingang ervan is aan de Laan van Meerdervoort 189b.

In het eerste kwart van de vorige eeuw liep er een treinspoortje van Hollands Spoor naar de Anna Paulownastraat doorheen. Na de W.O.II kwam er een tennispark, waarvan het nu nog de naam van draagt. Als het een beetje meezat, kon er ’s winters geschaatst worden. Er moet ook nog een cactuskwekerij geweest zijn. Sinds 1977 is Sunny Court een gemeentepark. Een groep van enthousiaste vrijwilligers levert een bijdrage aan het onderhoud. In het park is een atelier gevestigd, waar beeldhouwer Paul van Laere werkzaam is.

Naast mogelijkheid om te genieten van al het mooie groen, wordt er jaarlijks ook een muziekfestival georganiseerd. Meer informatie vindt u hier: http://sunnycourtfestival.nl/

Doel

De werkgroep regelt het beheer van Sunny Court, waarbij de inzet is gericht op het bewaren van de balans tussen gebruik en groen. Ze heeft de gemeente daarbij aan haar zijde gekregen: in 1993 met de gulden klinker en in 2003 met de platina klinker.

Een groep van 10 à 12 actieve buurtbewoners zet zich voor het park in. Dagelijks wordt het park geopend en gesloten, er wordt afval en vuil weggehaald, groen wordt onderhouden, geplant en zo nodig water gegeven. De tientallen grote en oude bomen maken het park tot een verstilde en groene oase in de drukke omgeving.

Het park heeft een glijbaan en een wip, er zijn schommels en wipkippen, er is een klein speelhuisje en er zijn rekstokken, kortom de kleintjes kunnen er ruimschoots terecht. Een aantal bankjes maakt het voor de ouders aangenaam er een poosje te toeven.

Contact

Marlieke Ketelaars – marliekeketelaars@gmail.com