Spaar mee voor een buurt AED

U denkt er liever niet aan
Laten nu net de Kerstdagen weer voor de deur staan. Gezelligheid alom met familie, vrienden en kennissen. U denkt er liever niet aan, maar stelt u zich eens voor: het noodlot slaat toe en een van de genodigden wordt getroffen door een hartaanval. Wat doet u dan? De eerste minuten zijn cruciaal! Meteen 112 bellen, beginnen met reanimeren en de dichtstbijzijnde AED halen. De eerste stap is geen probleem, de tweede wordt al lastiger (hoe reanimeer je iemand eigenlijk op de juiste manier?). De derde stap is hoogstwaarschijnlijk het struikelblok. Weet u waar in onze buurt een AED hangt? Waarschijnlijk niet. En mocht u het weten, dan vist u alsnog achter het net. De AED's in onze wijk zijn alleen beschikbaar tussen 08.00 en 18.00 uur en niet op feestdagen. (aed.rodekruis.nl).

Ja, u leest het goed.
In onze buurt hangen slechts drie AED’s, die bovendien beperkt beschikbaar zijn. Hier moet verandering in komen, en dat kan! De Hartstichting is in samenwerking met Philips een actie begonnen waarbij je als buurt met elkaar AED’s kan aanschaffen voor € 1.629 per stuk. Dit klinkt wellicht als een hoop geld, maar met genoeg buren is het zo bij elkaar gespaard. Spaart u mee?

Er zijn vier projecten aangemaakt voor centrale plekken in onze wijk. Ga snel naar http://www.buurtaed.nl/projecten en zoek op ‘Snelliusstraat’, ‘Reinkenstraat’, ‘1e Sweelinckstraat en ‘Nicolaistraat’ waar tot 13 januari 2019 geld kan worden ingezameld. In het volgende nummer volgen de resultaten en kunt u hopelijk teruglezen waar de AED’s precies zijn komen te hangen. Mocht u al in het bezit zijn van een AED en deze ter beschikking willen stellen, meld de AED dan aan op  http://www.hartstichting.nl.

Laten we samen ervoor zorgen dat iedereen in Duinoord 24/7 toegang kan hebben tot een AED en doneer!

Jasper de Vormer

https://www.buurtaed.nl/project/buurtaed-voor-reinkenstraat-2517-den-haag

https://www.buurtaed.nl/project/buurtaed-voor-1e-sweelinckstraat-2517-den-haag

https://www.buurtaed.nl/project/buurtaed-voor-snelliusstraat-2517-den-haag

https://www.buurtaed.nl/project/buurtaed-voor-nicolaistraat-2517-den-haag