Milieuzone dieselauto’s vanaf 1 juli

Met ingang van 1 juli 2021 geldt er in Den Haag een milieuzone voor oude personenauto’s en bestelauto’s die op diesel rijden. Dieselauto’s met een lage emissieklasse mogen dan een deel van de stad niet meer in. Daar wordt de lucht schoner van, en dat is goed voor de gezondheid van Haagse inwoners en bezoekers.

Milieuzone Den Haag

Milieuzone Den Haag

Ligging
De milieuzone ligt binnen de Centrumring (S100) en loopt door tot de Prof. B.M. Teldersweg (S200). De Centrumring en de Prof. B.M. Teldersweg zelf horen niet bij de milieuzone. Ook de weg vanaf de Lijnbaan naar de bezoekersparkeerplaats en parkeergarage van het HMC Westeinde valt buiten de milieuzone. (klik op de afbeelding van de milieuzone om deze te vergroten)

 

Voor wie geldt de milieuzone?
De emissieklasse is een cijfer dat aangeeft hoe schoon uw auto is. Hoe hoger het cijfer, hoe schoner de auto. Dieselauto’s met een emissieklasse van 3 of lager mogen de milieuzone vanaf 1 juli niet meer in. Met een emissieklasse van 4 of hoger mag u wel de zone in.

Emissieklasse controleren
De emissieklasse van uw auto kunt u snel en eenvoudig controleren door de kentekencheck in te vullen op www.milieuzones.nl. Zo controleert u of uw auto toegang heeft tot de milieuzone.

Uitzonderingen
Er zijn een aantal uitzonderingen op deze nieuwe maatregel. De dieselvoertuigen hieronder hebben een vrijstelling. Zij mogen nog wel in de milieuzone rijden. Deze vrijstellingen zijn landelijk bepaald. Het gaat om:
● Kampeervoertuigen (campers) waarvan de kentekenhouder in de milieuzone woont
● Oldtimers en dieselvoertuigen met een Datum Eerste Toelating van 40 jaar of ouder
● Rolstoeltoegankelijke voertuigen

In sommige situaties kunt u een ontheffing krijgen. Kijk hiervoor op www.denhaag.nl/milieuzone.

Schonere lucht
Den Haag wil een schone en gezonde stad zijn waar je prettig kunt wonen, werken en recreëren. Daarvoor is schone lucht een voorwaarde. Oude dieselauto’s stoten veel schadelijke stoffen uit. Door voor deze voertuigen een milieuzone in te stellen, verbetert de kwaliteit van de lucht. Dat is belangrijk voor de gezondheid van Haagse inwoners en bezoekers.

Meer informatie
Meer informatie over de verkeersborden van de milieuzone, uitzonderingen en andere manieren van reizen leest u op www.denhaag.nl/milieuzone.