Deadline Duinoord Begroot nadert

Iedereen die woont, werkt of naar school gaat in Duinoord kan nog tot en met 31 maart een initiatief indienen via het online aanmeldformulier op de website. Alle inwoners van Duinoord kunnen vervolgens stemmen op hun favoriete idee tot 7 april. Enkel de initiatieven die meer dan 25 stemmen hebben ontvangen, gaan door naar de haalbaarheidscheck. Het is van belang dat de indieners campagne voeren om extra aandacht te vragen voor zijn of haar plan. Meer informatie over Duinoord Begroot en het indienen van een initiatief kan via: www.duinoordbegroot.nl

Indienen van initiatieven

Iedereen die woont, werkt of naar school gaat in Duinoord kan tot en met 31 maart een initiatief indienen via het online aanmeldformulier op de website www.duinoordbegroot.nl. Alle inwoners van Duinoord kunnen vervolgens stemmen op hun favoriete idee. Het is van belang dat de indieners campagne voeren om extra aandacht te vragen voor zijn of haar plan. Alle initiatieven die meer dan 25 stemmen hebben ontvangen, gaan door naar de volgende ronde. De gemeente toetst dan de overgebleven initiatieven op haalbaarheid. Op dit moment zijn er 45 plannen waarvan er 18 meer dan 25 stemmen hebben en doorgaan naar de haalbaarheidscheck. Stadsdeel Scheveningen roept iedereen op om te stemmen op zijn/haar favoriete initiatief.

Duinoord Begroot

Op 13 mei is de bekendmaking van de haalbare plannen voor de begrotingsfase op de website. De bewoners begroten samen welke initiatieven er worden uitgevoerd. Dit gebeurt door het bedrag van €30.000,- te verdelen over één of meerdere plannen naar keuze. Zo kan iedereen in de wijk bepalen welke plannen er worden uitgevoerd. De winnende initiatieven worden tijdens het Open Ateliers Weekend in de Reinkenstraat op zondag 16 juni bekend gemaakt. Daarna gaan de initiatiefnemers samen met de gemeente aan de slag om invulling te geven aan de winnende ideeën.