Duinoord kan groener

Op 21 juni organiseert de werkgroep Duurzaam Duinoord een ‘groene’ avond over het plezier en het belang van minder tegels en meer groen in de tuinen van Duinoord.

Een paar planten, enkele struiken of zelfs een kleine boom zijn niet alleen nuttig, maar bieden bij warm weer ook een aangenamer klimaat dan een betegelde tuin. In de zomer kan een versteende tuin flink opwarmen. Eerst sneeuwklokjes in februari, dan een bloeiende boom, een begroeide schutting, klimop, varens in een schaduwtuin, of een druif gedrapeerd over een pergola: voor iedere tuin hoe klein ook is een oplossing. Veel onderhoud hoeft dat niet per se te vergen, vogels en insecten vinden er bovendien een gastvrij onthaal.

En er zijn nog meer redenen waarom onttegelen en vergroenen nuttig zijn. Bij de hoosbuien die steeds vaker voorkomen, wordt in een groene tuin het water niet onmiddellijk naar het riool afgevoerd maar kan makkelijker worden opgenomen in de bodem. De gemeente juicht dat toe en het voorkomt problemen met volgelopen kelders en plassen op het pad. Ook een boom helpt daarbij: bomen zijn grootverbruikers van water en nemen dagelijks vele liters op. Als toegift produceren ze zuurstof en halen fijnstof uit de lucht.

Kom voor tips, ideeën en voorlichting naar deze avond. Er worden dia’s met inspirerende voorbeelden getoond en toegelicht. Ook balkons kun je mooi en nuttig vergroenen. De werkgroep is aanwezig voor het beantwoorden van uw vragen.

Datum: donderdag 21 juni

Tijd:20.00 uur