Bibliotheek Duinoord

Bibliotheek voor volwassenen. Geopend op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend van 9.30-12.30 uur. Per 7 september zal de bibliotheek ook op zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur geopend zijn. Bibliotheek Duinoord is tot stand gekomen met een subsidie van de Gemeente Den Haag. We hebben daarbij ondersteuning gekregen van de openbare bibliotheek, maar zijn geen filiaal van de OB.

In het Trefcentrum van het Bewonersoverleg vindt u ook Bibliotheek Duinoord. De bibliotheek is van, voor, en door bewoners van Duinoord. Zij wordt geheel gerund door vrijwilligers en u kunt gratis lid worden. Met vrijwillige bijdragen en donaties financieren wij nieuwe aanwinsten. Er is inmiddels een forse groep vrijwilligers actief, die klaar zit om u te ontvangen. Er is koffie en er ontstaan tussen bezoekers en vrijwilligers onderling leuke contacten en gesprekken. Zo is de bibliotheek een mooie plek voor ontmoetingen tussen buurtgenoten.

De collectie

Wij spannen ons in om een mooie collectie boeken te verzamelen met toonaangevende literatuur, biografie├źn, geschiedenis- en kunstboeken, maar ook lekkere leesboeken. Er is een bescheiden collectie Engels- en Franstalige boeken. De beschikbare middelen maken het mogelijk de collectie heel actueel te houden en geregeld aan te vullen met nieuw verschenen boeken.

Klik hier voor de actuele catalogus.

Een deel van de collectie is opgebouwd met boeken die we van buurtgenoten hebben gekregen. Gulle gevers hebben ons mooie, goed uitziende boeken geschonken. Helaas kunnen we niet alles aannemen wat u inbrengt, want wij hebben beperkt plaats en houden graag ruimte voor actuele literatuur. Zo nemen wij geen detectives in de collectie op en ook reisboeken zult u maar heel beperkt vinden vanwege de geringe actualiteitswaarde.

Lid worden

  • Het lidmaatschap is kosteloos
  • Mensen die lid willen worden schrijven zich in met een inschrijfformulier. Zo weten we aan wie we de boeken meegeven en kunnen we eventueel contact opnemen, mocht dat nodig zijn.
  • De gegevens worden in een excelbestand opgenomen. Leden van de bibliotheek ontvangen op gezette tijden een nieuwsbrief en informatie over de activiteiten die in de bibliotheek georganiseerd worden.
  • De uitleentermijn is vier weken en per keer kunnen er twee boeken geleend worden.
  • Boeken kunnen verlengd en gereserveerd worden door het versturen van een mail aan bibliotheek@duinoord-denhaag.nl
  • De collectie is ook digitaal in te zien.
  • We hanteren een eenvoudig uitleensysteem met een kaartje en stempels, want voor een bibliotheek van bescheiden omvang is een digitaal uitleensysteem te begrotelijk.