Walking Dinner Duinoord 15 september 2018

Opzet Walking Dinner
Als gast: Je gaat naar drie huizen in de wijk waar je gaat genieten van een voor-, hoofd- en nagerecht met wisselende buurtgenoten. Tussen de gangen door loop of fiets je naar de volgende locatie. De start en de afsluiting zal zijn op het Trefcentrum Duinoord op het Sweelinckplein. We starten om 17.30 uur en hebben om 22.15 uur een afsluitende borrel.

Als kok: Haute Cuisine is niet nodig. Het gaat om plezier in koken, wijkgenoten leren kennen en het ontvangen van gasten in je huis. Elke kok stelt zijn eigen menu samen en doet daarvoor de inkopen. Je ontvangt 3 keer een wisselend gezelschap; voor het eerste gezelschap maak je een voorgerecht, het tweede een hoofdgerecht en het derde een nagerecht. Je kunt ervoor kiezen om 4 of 6 gasten te ontvangen.

Kosten
Gasten betalen € 25,- voor de driegangen maaltijd.

De koks ontvangen € 25,- per complete maaltijd (voor-, hoofd- en nagerecht inclusief drank). De kosten voor de start, afsluiting, promotie en bedankje voor de koks worden gesponsord door het Bewonersoverleg (dit bedraagt €5,- per persoon). 

Bij inschrijving betaal je als gast de bijdrage aan het bewonersoverleg, die vervolgens voor de betaling aan de koks zorg draagt.

Tijdsschema zaterdag 15 september
17.30 -18.15 uur – Aftrap op Trefcentrum (Sweelinckplein 42) – Gasten krijgen hun persoonlijk Walking Dinner route
18.30-19.30 uur – voorgerecht op eerste locatie
19.45-21.00 uur – hoofdgerecht op tweede locatie 
21.15-22.00 uur- nagerecht op derde locatie ,
22.15 – …… uur afsluitende borrel in Trefcentrum met gasten en koks

Contact
Het Walking Dinner wordt georganiseerd vanuit het Bewonersoverleg Duinoord. De organisatie bestaat uit de bestuursleden Gijs-Jan Bornebroek en Bart Draese. Vragen over het Walking Dinner kan je mailen aan walkingdinner@duinoord-denhaag.nl.

FAQ’s
• Wie kunnen er allemaal meedoen?
Alle bewoners van Duinoord van 18jaar en ouder kunnen deelnemen.
• We geven ons op als stel, blijven we dan bij elkaar tijdens de 3-gangen?
Je kunt je als stel aanmelden en kiezen om bij elkaar te blijven of juist niet. Je ziet elkaar sowieso weer bij de afsluitende borrel.
• Hoe wordt omgegaan met allergieën?
Je kunt dit bij de aanmelding doorgeven. Dit wordt vervolgens met de koks en hun kookvoorkeuren afgestemd.
• Kan ik ook een kok helpen?
Ja graag, je kunt bijvoorbeeld ook samen met een buurman/vrouw opgeven om te koken.
• Is er voldoende tijd om van locatie te wisselen?
Er is 15 minuten tussen de gangen om te wisselen van locatie. In de persoonlijk route wordt met deze tijd rekening gehouden en zie je waar je naar toe moet.
• Is er meer informatie voor koks beschikbaar?
Er komt een informatiesessie voor de koks. Je kunt hier bij zijn als kok als je daar behoefte aan hebt. In andere wijken bleek dit handig om bijvoorbeeld wat tips en de logistiek door te spreken.
• Wanneer krijg ik te horen waar ik heenga en met wie?
Als gast krijg je bij de start je persoonlijke route en een overzicht van de verschillende tafelgenoten en koks.
• Wanneer dien ik te betalen?
Na bevestiging van de inschrijving vanuit de organisatie dien je direct te betalen. Pas na betaling is de aanmelding definitief.
• Hoeveel plekken zijn er beschikbaar?
Dit is afhankelijk van het aantal koks wat zich aanmeldt.
• Is het mogelijk te annuleren?
Omdat de koks rekening houden met hun organisatie en inkoop heeft het de voorkeur dat je je plek overdraagt aan een andere buurtgenoot. Mocht je na inschrijving echt niet kunnen meld dit dan tijdig bij de organisatie.

————————————-
Verslag van de editie van vorig jaar zaterdag 1 juli 2017 (gepubliceerd in het Lopend Vuurtje):

Walking Dinner Duinoord
Na maanden van voorbereiden was het op zaterdag 1 juli zover, de eerste editie van het Walking Dinner in Duinoord georganiseerd door het Bewonersoverleg. Op 14 adressen verspreid over de wijk gingen de deuren open om alle gasten te ontvangen. De koks hadden allemaal hun eigen heerlijke menu samengesteld. 
Als gast at je het voor-, hoofd- en nagerecht op een ander adres met wisselende buurtgenoten. Dit was het moment om de buurtgenoten te leren kennen, lekker te eten en de mooie huizen van Duinoord van binnen te bewonderen. In totaal hadden we 100 deelnemers, dat heeft onze verwachting ruim overtroffen. Het leuke was dat het een heel gemêleerd gezelschap was; jong, oud, stelletjes, singles, expats, wereldreizigers en geboren en getogen Duinoorders. 

Tussen de gangen door liep je naar de volgende locatie. De start en de afsluiting was op het Trefcentrum. Bij de afsluitende borrel waren de koks er ook bij. Die werden daar nog even extra in het zonnetje gezet. Het Trefcentrum was toen zo vol dat er voor de deur ook nog 2 tafeltjes op de stoep zijn gezet. Wat leuk om te zien was dat iedereen met iedereen aan het kletsen was terwijl een paar uur daarvoor niemand elkaar nog kende.
De doelstelling van het Walking Dinner was om buurtgenoten met elkaar kennis te laten maken, nieuwe mensen te leren kennen en gezellig samen eten. De verhalen van alle buren waren net zo mooi als het eten zelf. Daarom zal er volgend jaar een tweede editie gaan plaatsvinden. Hou de Facebookpagina van Bewonersoverleg Duinoord in de gaten wat binnenkort zal de datum bekend worden gemaakt.