Sunny Court

Contact

Karin Smids, Obrechtstraat 318, tel. 070-3652366

Doel

De werkgroep regelt het beheer van Sunny Court, een gemeentelijk parkje met de ingang aan de Laan van Meerdervoort 189b. De werkgroep probeert de balans tussen gebruik en groen te bewaren. Ze heeft de gemeente daarbij aan haar zijde gekregen: in 1993 met de gulden klinker en in 2003 met de platina klinker.

Werkgroep

  • Karin Smids

Toelichting

Sunny Court is sinds 1977 een gemeentelijk parkje van een kleine 3000 m2, dat ligt ingesloten in het bouwblok Laan van Meerdervoort / Reinkenstraat / Obrechtstraat / Koningin Emmakade. De ingang ervan is aan de Laan van Meerdervoort 189b. In het eerste kwart van de vorige eeuw liep er een spoortje van het Hollands Spoor naar de Anna Paulownastraat doorheen. Na de W.O.II kwam er een tennispark, waarvan het nu nog de naam draagt, waar 's winters als het meezat geschaatst kon worden. Er moet ook nog een cactuskwekerij geweest zijn. In het park is een atelier gevestigd, waar beeldhouwer Paul van Laere werkzaam is.

Een werkgroep van 10 à 12 actieve buurtbewoners zet zich voor het park in. Dagelijks wordt het park geopend en gesloten, er wordt afval en vuil weggehaald, groen wordt onderhouden, geplant en zonodig water gegeven. De tientallen grote en oude bomen maken het park tot een verstilde en groene oase in de drukke omgeving.

Het park heeft een glijbaan en een wip, er zijn schommels en wipkippen, er is een klein speelhuisje en er zijn rekstokken, kortom de kleintjes kunnen er ruimschoots terecht. Een aantal bankjes maakt het voor de ouders aangenaam er een poosje te toeven.